23948sdkhjf

Giganter hejser rødt flag: Advarer om globalt fragt-kollaps

Nu hejser en stribe af de helt store organisationer det røde flag og advarer verdens ledere om et forestående globalt kollaps i den hårdt pressede transportsektor.

Det skriver CNN.

I et åbent brev til de statsoverhoveder, der netop har deltaget i FN's generalforsamling, advarer International Chamber of Shipping (ICS) og andre branchegrupper om et "globalt sammenbrud af transportsystemerne", hvis regeringer ikke genopretter bevægelsesfriheden.

Ifølge organisatiuonerne er corona-vaccine af havnearbejdere, lastbilchauffører og søfolk den rigtige løsning.

Brevet er ifølge CNN også blevet underskrevet af International Air Transport Association (IATA), International Road Transport Union (IRU) og International Transport Workers 'Federation (ITF).

Tilsammen repræsenterer organisationerne 65 millioner transportarbejdere på globalt plan.

- Alle transportsektorer oplever også mangel på arbejdstagere og forventer, at flere forlader sektoren som følge af den dårlige behandling, som millioner har været udsat for under pandemien, hvilket sætter forsyningskæden under endnu større pres, siger Guy Platten, generalsekretær for ICS, til CNN.

Guy Platten forventer, at situationen vil spidse endnu mere til i løbet af året.

Netop coronanedlukninger af havnene har været en af knasterne, der gør det svært at håndtere den store pukkel af ophobede containere, som lige nu ligger i kø udenfor de store containerhavme i blandt andet USA. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109