23948sdkhjf

Havnearbejdere blokerede for forsyningsskib i Esbjerg Havn

Flere havnearbejdere på Esbjerg Havn nedlagde onsdag morgen arbejdet for en kort stund, for i stedet at blokere for en stor mobilkran, så den ikke kunne komme væk fra kajen ved forsyningsskibet ’Assister’ i Trafikhavnen.

Det skriver Jydske Vestkysten, der samtidig beretter om, at blokaden er en af flere den seneste tid, som har fundet sted grundet konflikt mellem havnearbejdere og rederier med anløb i havnen.

Ifølge lokalmediets oplysninger handler konflikterne om, at havnearbejderne føler sig forstyrret i deres arbejde med at udføre laste- og lossearbejde ved skibsanløb, ligesom de oplever, at flere rederier hyrer arbejdskraft udefra i stedet for at gøre brug af de fastansatte havnearbejdere.

Derfor ser de ikke anden mulighed end at blokere for rederiernes arbejde på havnen.

Ligesom med de andre blokader på havnen i år, faldt der hurtigt ro på gemytterne, skriver Jydske Vestkysten, som blandt andet har talt med rederen bag forsyningsskibet ’Assister’. Han fortæller, at blokaden varede et par timer, før arbejdet igen kunne genoptages.

Det er hverken første – og nok heller ikke sidste gang - at havnearbejderne i Esbjerg Havn anført af den velkendte 'Lossekluben' ender i konflikt. Ifølge lokalmediet er omdrejningspunktet bag uoverensstemmelserne, at rederierne hyrer arbejdskraft til arbejdet på kajen udefra.

Ifølge Esbjerg Havns direktør, Dennis Jul Pedersen, kan havnemyndighederne dog ikke stille noget op over for konfliktens parter. Det er nemlig en sag mellem arbejdsgiver og fagforeningen 3F.

- Der er en aftale mellem Dansk Industri og 3F, som foreskriver, at lastnings- og lossearbejde udføres af havnearbejdernes, siger han til Jydske Vestkysten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204