23948sdkhjf

Ikea mangler varer – og det kommer de til i halvandet år

Som store dele af detailhandlen kæmper Ikea i øjeblikket en ulige kamp mod det verdensomspændende pres på logistik- og forsyningskæderne. For den svenske saml-selv-kæmpe betyder det, at kunderne i det næste år til halvandet må indstille sig på, at der vil være udsolgt af nogle varegrupper. 

Det fortæller Peter Langskov, customer fulfilment manager og logistikansvarlig for Ikea i Danmark, til Børsen.

Mens andre har reageret på udfordringerne ved at trække produktionen fra Asien til Europa, har Ikea allerede produktion på samtlige af verdens kontinenter, og ifølge Peter Langskov er der således ikke meget for koncernen at hente på den konto.

– Vi får allerede produceret rigtig mange af vores møbler i Europa. Prisen på råvarer er også steget meget, så det vil næsten ikke kunne betale sig, hvis vi flytter endnu mere produktion fra Asien til Europa. Så ville vi stå i samme problem, bare med omvendt fortegn, siger han til Børsen.

Allerede tidligere på måneden tog møbelkoncernen alternative midler i brug for at fylde hylderne i de mange varehuse. Ikea har således allerede købt egne containere og er nu også begyndt at lease egne skibe for at sikre leverancerne.

– Trængslen i havne i kombination med en historisk stor efterspørgsel har skabt en ubalance på hele verdensmarkedet for søtransport. Oven i det skal lægges en generel mangel på visse råvarer. Sammenlagt har dette desværre ført til, at der i dag er begrænsninger i vores sortiment, lød det i den forbindelse fra Mikael Redin, som er ansvarlig for produktleverancerne til Ikea Sverige.

 

Læs mere om: IKEA
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093