23948sdkhjf

Tysk fragtskib stødte på grund i Limfjorden - kaptajn undlod at underrette myndighederne

I lørdags stødte det tyske fragtskib ’Simon B’ på grund i Limfjorden mellem Hals og Storvorde et par hundrede meter fra kysten, mens det var på vej til Falkenberg i Sverige.

Det skriver Nordjyske.dk.

Mediet oplyser desuden, at grundstødningen nu er en politisag, idet kaptajnen ikke indberettede grundstødningen før søndag morgen – mere end et halvt døgn efter, at skibet var stødt på grund – og derfor står kaptajnen til en klækkelig bøde på 10.000 kroner.

Fragtskibet, der er 82 meter langt og ejes af GBS-Shipmanagement GmbH & Co. KG., blev søndag eftermiddag fragtet til Grønlandshavnen i Aalborg med slæbebåd. I løbet af mandag vil skibets skrog blive nøje gransket af dykkere for at sikre, at der ikke er sket skade.

- Alle grundstødninger skal anmeldes øjeblikkeligt, men myndighederne har først fået anmeldelsen søndag morgen klokken 05.53. Det betyder, at kaptajnen skal have en bøde for en sen anmeldelse, siger Karsten Højrup Kristensen, vagtchef i Nordjyllands Politi.

Ifølge Forsvarets Maritim Assistance Service-vagt (MAS), som løbende har været i kontakt med skibets kaptajn siden anmeldelsen af grundstødningen, er der ikke fare for havforurening, da skibet sejler med kalk, ligesom der heller ikke har været nogen form for personskade i forbindelse med havariet. 

Ukendt årsag

MAS ved ikke, hvorfor det tyske fragtskib gik på grund. Søfartsstyrelsen er orienteret om uheldet og skal vurdere, om der er brug for en nærmere undersøgelse.

Nordjyske har dog talt med et lokalt vidne, Bent Larsen, som bor tæt ud til kysten. Sammen med sin hustru så de skbiet støde til grund, og han beskriver oplevelsen således:

- Skibet skulle være drejet af ved den grønne bøje, som står nærmest lige ud for vores hus. Men det må han have glemt. Det er i hvert fald ikke sket, og så stod skibet hårdt på grund. fortæller Bent Larsen.

Han vurderer, at skibet i hvert fald var kommet over 20 meter væk fra sejlrenden i fjorden.

- Vi kunne se, at der natten til søndag blev tændt en del projektører på skibet, og at vandet blev pisket voldsomt op, så han har formentlig forsøgt at bjærge sig baglæns væk fra grundstødningen, siger han til Nordjyske

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094