23948sdkhjf

ATL: Vi vil for alt i verden undgå dobbeltbøder

Til næste år vil Politiet og Færdselsstyrelse indføre ekstra kontrol af chauffører

Fra februar næste år vil politiet og Færdsstyrelsen kontrollere, om EU’s arbejdsdirektivet bliver overholdt. Det vil ske ved vejsidekontroller og virksomhedsbesøg, når man alligevel kontrollerer køre/hviletidsreglerne.

Hidtil har det herhjemme været arbejdsmarkedets parter, der har håndhævet reglerne om arbejdstid; men myndighederne vurderer ikke, at vil være i overensstemmelse med reglerne i EU’s vejpakke.  Derfor har Politiet og Færdselsstyrelsen få til opgave at undersøge, om arbejdstiden bliver overholdt i vognmandsvirksomhederne. Det vil ske ved vejsidekontroller og virksomhedsbesøg.

- Vi er i tæt dialog med færdselsmyndighederne om den kommende kontrol, siger ATL’s formand, Peter B. Jepsen.

- Vi efterlyser nogle klare beskrivelser af, hvordan kontrollen kommer til at foregå. Lige nu er der et voldsomt pres på transportbranchen. Der mangler både kapacitet i lastbilerne og uddannede chauffører. Det sidste, vi har brug for, er ekstra kontroller, som tager tid og øger omkostningerne.

Undgå dobbeltbøder

For medlemmerne af ATL handler det også om at undgå dobbeltbøder, hvis reglerne i direktivet bliver overtrådt.

- Som det er nu, kan 3F forfølge en sag om overtrædelse af direktivet i det arbejdsretlige system. Og vi kan selvfølgelig ikke leve med, at man kan få en bøde i byretten anlagt af myndighederne for præcis samme forhold. Det vil være helt urimeligt og et brud på retsbevidstheden, siger Peter B. Jepsen.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063