23948sdkhjf

ITD om transportministeren - han håner de private transportører

Inden længe skal Transportministeren og Folketingets partier finde sammen om en løsning, der tager stilling til, hvordan fremtidens postbefordring skal skrues sammen.

I den anledning advarede ministeren forleden i dagbladet Børsen om, at det risikerer at blive på bekostning af ordnede løn- og arbejdsvilkår, hvis man sender opgaven i udbud til private aktører i stedet for igen at overlade opgaven til det underskudsgivende PostNord.

ITD undrer sig over denne besynderlige melding fra ministeren.

- Det er fuldstændig uforståeligt, at ministeren på denne måde tillader sig at bringe de private konkurrenter til PostNord i miskredit ved at påstå, at det bliver på bekostning af ordnede løn- og arbejdsvilkår, hvis man sender opgaven i udbud, siger ITD’s adm. direktør Carina Christensen. Hun mener, det er en hån mod de private transportvirksomhede.

- I modsætning til PostNord klarer de sig i den fri konkurrence uden at få tilført midler fra skatteborgerne, siger hun.

- Det virker mest af alt som en yderst dårlig undskyldning for at fastholde, at PostNord for enhver pris skal bringe brevene ud – uden at teste om det private marked kan gøre det bedre og billigere.

- Det er bekymrende, at ministeren herved viser, at han åbenbart vil gå meget langt for at beskytte PostNord på bekostning af skatteborgerne og de private transportvirksomheder.

ITD: Gør som i Finland

ITD mener, at befordringspligten kan varetages mere effektivt og billigere netop ved at lade de private aktører komme til i et udbud. Derfor har ITD opfordret Danmark til at følge Finland og overlade det til et frit marked at sikre udbringning. Staten træder kun til med målrettet støtte for de forsendelser, som ikke kan bringes ud på markedsvilkår. Derved sænkes omkostningerne til landsdækkende postudbringning markant, og der sikres gennemsigtighed i statens udgifter.

- Vi er overbeviste om, at brevudbringningen kan ske langt bedre og billigere, så skatteyderne ikke ender med regningen. Derfor er det også uforståeligt, at ministeren tilsyneladende igen uprøvet er parat til at sende regningen for PostNords alt for høje omkostninger videre.

- Det er vel kun ret og rimeligt at man undersøger, om brevene kan sendes ud med en så lille omkostning som muligt. Lad dog de private aktører bevise, at de ikke behøver at underbetale medarbejderne for at levere brevene.

Hvis de private kan og vil løfte opgaven, så er der jo ingen grund til at bruge millioner og atter millioner af skattekroner på at få PostNord til at varetage opgaven, slutter Carina Christensen.

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.174