23948sdkhjf

Maritime brancheorganisationer er utilfredse med regeringens finanslovsudspil

Danske Rederier og Danske Maritime har ikke mange rosende ord til regeringens udspil til en finanslov for næste år.

Danske Havne slår især ned på det punkt i udspillet der betyder, at Skoleskibet Georg Stage står til at miste otte mio. kr. i bevilling, hvilket har den konsekvens, at skoleskibet må nøjes med at tage på en togt modsat de to, som har været normalen de sidste par år.

Det betyder færre uddannede elever, og det har konsekvenser, siger adm. direktør i organisationen:

- Vi er helt afhængige af at sikre konstant tilstrømning af nyuddannede søfarende til branchen. Ikke mindst til offshore-rederierne og nærskibsfarten, som nu og i de kommende år har stort behov for arbejdskraften. Vi ved, at eleverne fra skoleskibene i høj grad får job efter endt uddannelse, og derfor ærgrer det mig, at regeringen ikke har prioriteret dobbelttogterne i dens udspil, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Derfor håber Danske Rederier, at regeringens støttepartier i samarbejde med oppositionen vil forsøge at presse regeringen til alligevel at sætte de nødvendige midler af, så skoleskibet kan holdes i vandet ved to årlige togter.

- Det giver super god mening at sætte penge af til et ekstra togt og få unge, som ofte ikke har anden ungdomsuddannelse, ind på uddannelses- og arbejdsmarkedet, siger Anne H. Steffensen.

Mangler hænder

For færre togter betyder færre uddannede hænder i fremtiden. Det er særligt det punkt, Danske Maritime slår ned på i deres kommentarer til finanslovsudspillet.

For det er hænder, der kommer til at mangle i den maritime sektor fremover. Særligt de hænder, som har tekniske kompetencer, er yderst efterspurgte i sektoren.

- Kort sagt, så imødekommer finanslovsudspillet overhovedet ikke den maritime industris ønsker og behov. Når den store samfundsøkonomiske kage skal bages, er det helt afgørende, at en regering sørger for at understøtte de private virksomheder bedst muligt. På vores område – som skaber maritime arbejdspladser i hele Danmark – er der brug for en lang række konkrete forbedringer, og derfor er den manglende prioritering af erhvervslivets behov helt uforståeligt.

- Vi oplever ellers, at man politisk side anerkender den maritime industris store betydning, men så skal man jo netop bakke op om det, virksomhederne efterspørger. Jeg havde helt klart forventet noget andet fra regeringen. Det er et yderst skuffende finanslovsforslag, siger Jenny Braat, adm. direktør i Danske Maritime.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094