23948sdkhjf

Terminal i verdens største fragthavn genåbnede onsdag

Et tilfælde af Corona lukkede i forrige uge store dele af den vigtige Ningbo-havn i Kina. Nu er havnens vigtigste terminal så småt ved at genåbne og havnen forventes tilbage i fuld drift i starten af næste måned

Meishan-terminalen i Ningbo Havn genåbnede så småt onsdag efter at have været hermetisk lukket grundet et smittetilfælde blandt havnens arbejdere tilbage i midten af august, som havde sendt yderligere en stor gruppe havnearbejdere i isolation og dermed holdt havnen ude af drift.

Det skriver det maritime medie Lloyds Loading List, der har fået genåbningen bekræftet af flere kilder på og omkring havnen.

Mediet kan også rapportere, at de første skibe så småt har lagt til kaj i havnen, ligesom den maritime trafik i området øges i takt med havnens genåbning. Det bekræftes af overvågning fra Vesselfinder.

Driften blev suspenderet den 11. august og genåbner altså efter 14 lange dage, som har resulteret i flaskehalse i et logistisk marked, som har været præget af store forstyrrelser grundet pandemi og uheldige episoder som med ’Ever Given’ i Suezkanalen.

Ifølge ledende ansatte fra Orient Overseas International Ltd, som er et datterselskab af det statsejede kinesiske rederi Cosco Shipping, forventes havnen at være tilbage i fuld drift omkring 1. september.

Meishan er en af de vigtigste terminaler på havnen, og den tegnede sig alene for omkring 20% ​​af de håndterede teu-container, der hver dag blev håndteret i Ningbo Havn i 2020.

Lukningen af havnen har forårsaget omdirigering af flere fartøjer, herunder et par containerskibe fra Mærsk. De fleste af de berørte fartøjer har dog formået at finde alternative havne, og forstyrrelsen "har været mindre alvorlige end hændelserne Yantian Havnen og Suezkanal,” fortæller de kinesiske søfartsmyndigheder ifølge Lloyds Loading List til de kinesiske statsmedier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062