23948sdkhjf

Klar til den grønne omstilling - Fire biogastanke mellem Aarhus og København

Nu tages der fire biogastankstationer i brug langs motorvejene E20 og E45.

En grøn transportkorridor mellem København, Odense og Århus gør det nu muligt for landets transportvirksomheder at levere grøn varetransport mellem landets tre største byer. Lastbilerne kan nu tanke biogas på fire nye gastankstationer på strækningen.

Det nye initiativ markeres ved en officiel indvielse af den ene af bio-gastankene på fredag den 27. august. Det er transportminister Benny Engelbrecht, der klipper sen røde snor; men repræsentanter fra bl.a. Vejdirektoratet og nogle transportvirksomheder vil også deltage.

De fire biogas-stationer er centralt placeret på lokationer, hvor distributionskørsel af dagligvarer har udgangspunkt.

  • Industribuen i Ishøj (Scania Danmark)
  • Skandinavisk Transport Center i Køge
  • Logistikvej i Odense (Alex Andersen Ølund)
  • Ålkærgårdsvej ved Horsens N (

De vil bruge biogas
En lang række virksomheder er involveret. Dagligvarekæden Rema 1000 vil for eksempel fremover distribuere dagligvarer i biogaslastbiler til udvalgte butikker over hele landet; mens Arla vil øge deres flåde af biogaslastbiler.

Flere transport- og logistikvirksomheder er i fuld gang med at tage den grønne transportkorridor i brug. Det gælder blandt andet Frode Laursen, Alex Andersen Ølund, Johs. Rasmussen Svebølle, KP Logistik, Fogtmann Logistik, Schou Transport, Daka ReFood og HV Transport.

Der er indtil videre indkøbt knap 60 gaslastbiler, som skal tanke biogas på de fire tankstationer

Affald omdannes til biogas
Biogassen leveres af det danske selskab Bioman og produceres på tre danske biogasanlæg i henholdsvis Horsens, Solrød og Fangel. Her omdannes affald og husdyrgødning til energi og sparer klimaet for store CO2-udledninger og er dermed en vigtig faktor i omstillingen af Danmark til et bæredygtigt samfund.

Ifølge Syddansk Universitet er der et enormt dansk biogaspotentiale baseret på bæredygtige bioressourcer. Potentialet er rigelig stort til at dække behovet for biogas i industri, el- og varmeproduktion med et stort overskud, der kan gøre gavn i den tunge transport.

Etableringen af den grønne transportkorridor har modtaget støtte fra Vejdirektoratets pulje til omstilling af erhvervstransport.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079