23948sdkhjf

1.192 tons dansk stål til stort logistikbyggeri i Sverige

Give Steel skal levere 1.192 tons stålkonstruktioner med EPD miljøvaredeklaration til Sverige, hvor Logistic Contractor opfører et stort logistikbyggeri for Frode Laursen. 

Centeret opføres på en 175.000 kvadratmeter stor grund i Eskilstuna Logistikpark syd for Stockholm.

Frode Laursen købte de første 40.000 kvadratmeter i Eskilstuna tilbage i 2016. I december 2020 supplerede selskabet med yderligere 135.000.

Til projektet i Eskilstuna har Give Steel leveret gitterspær og stålspær. Alle konstruktioner er dansk-producerede i Brande og EPD-deklareret efter nyeste beregningsgrundlag.  

Give Steel har beregnet og modelleret sagen på bare 7 uger. 

Øget efterspørgsel

Give Steel oplever en øget efterspørgsel på stålkonstruktioner med miljøvaredeklaration i flere nordiske lande. Dog er efterspørgslen i Danmark ikke helt så stor endnu.

- Efterspørgslen på bæredygtigt logistikbyggeri er endnu ikke stå stor i Danmark, hvor vi stadig kun har set de første takter til mere bæredygtigt logistikbyggeri. Det vil dog ændre sig med de nye byggekrav, der træder i kraft i 2023, der fordrer at byggeriet har en max CO2 udledning på 12 kg CO2/m2/ år, lyder det fra Give Steel,

De første tegn på fremtidens bæredygtige logistikbyggeri har dog allerede vist sig i Danmark, hvor Give Steel i foråret leverede over 200 tons stålkonstruktioner til Danmarks første DGNB certificerede logistikcenter i Taulov.

Give Steels stålkonstruktioner har siden 2020 haft EPD miljøvaredeklaration.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11