23948sdkhjf

Containerrederiernes driftresultater står til at slå alle rekorder i 2021

Analysefirma forudsiger, at containerrederierne vil opnår rekordresultater på driften med over 650 mia. kr. i 2021. Væksten forventes dog at aftage en smule i 2022

2021 bliver året, hvor containerrederierne vil slå alle rekorder målt på resultatet af driften.

Det forudsiger analysefirmaet Drewry Container Forecaster i deres helt nye prognose.

De historisk høje fragtrater medfører nemlig, at containerrederierne driftresultat kan nå helt op på knap 650 mia. kr.

Hvis de nuværende fragtpriser fortsætter året ud, forudser Drewry en EBIT på mere end 500 mia. kr. Men forventningen er, at fragtpriserne fortsætter deres himmelkurs, og dermed estimerer analysefirmaet, at 2021 bliver rekordhøjt for containerrederierne.

Væksten forventes at fortsætte ind i næste år, dog med lavere stigning i fragtpriserne end i år.

- Væksten vil fortsætte næste år, men kun på halv styrke, da vi forventer, at forbrugerne i højere vil købe tjenesteydelser i takt med, at restriktionerne i forbindelse med Covid-19 aftager, skriver analysefirmaet i deres prognose.

Ifølge Drewry rapporterede rederierne om et driftsresultat på 170 mia. kr. i første kvartal og 158 mia. kr. i andet kvartal.

- Vi er blevet vænnet til at se vækstrater med tre cifre for spotraterne på de fleste af verdens ruter. At disse tal ikke længere chokerer, er et bevis på, at markedet virkelig er ude af kontrol lige nu, skriver analysefirmaet i deres rapport.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.064