23948sdkhjf

Positive forventninger på sit højeste: Shipping- og havnevirksomheder forventer fortsat fremgang

Mange shipping- og havnevirksomheder er kommet godt gennem coronakrisen, og den positive udvikling ser ud til at fortsætte hen over sommeren.

Det viser Danske Shipping- og Havnevirksomheders konjunkturundersøgelse, som er gennemført i juni 2021.

- Vi har målt vores medlemmers udvikling og forventninger til den nærmeste fremtid siden maj 2020. Og de positive forventninger er på sit højeste, siger Jakob Svane, sekretariatschef for Danske Shipping- og Havnevirksomheder

Pilen peger nemlig kun i én retning ifølge undersøgelsen.

- Således er virksomhedernes udvikling i de seneste tre måneder ganske positiv, men forventningerne til virksomhedernes udvikling i de kommende tre måneder er endnu mere positiv, siger Jakob Svane, sekretariatschef for Danske Shipping- og Havnevirksomheder.

Kilde: Danske Shipping- og Havnevirksomheder

- Vi kan også se, at den positive udvikling i importen og eksporten fortsætter, og dette stemmer godt overens med, hvad vi aktuelt hører fra vores medlemmer. Der meldes jo blandt andet også om historisk høje fragtrater og om stor travlhed på containerterminalerne ude på havnene, fortsætter han.

Konjunkturundersøgelsen er gennemført blandt Danske Shipping- og Havnevirksomheders 120 medlemmer i perioden 10.-24. juni 2021. 50 virksomheder besvarede undersøgelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079