23948sdkhjf

Voksende cargotrafik sender Danmark i Hamborg Havns top-ti

Hamborg Havn er den centrale hub havn og knudepunkt for logistik i Nordeuropa, og for dansk import og eksport er Hamborg den nærmeste udenlandske hub havn med verdensomspændende ruteforbindelser.

Containertrafikken mellem Hamborg og danske havne med søgående skibe nåede 50.000 TEU – 20-fods standard-containere – i årets første kvartal.

- En vækst på 3,2 procent i containertrafikken til Danmark bringer Danmark ind som nummer 10 på Hamborgs top-ti over container-handelspartnere, siger Ingo Egloff, co-adminstrerende direktør i Hamburger Hafen Marketing (HHM).

Syv ugentlige container-fragtruter forbinder Hamborg med havnene i Aalborg, Aarhus, København, Fredericia og Kalundborg.

Ud over containertransport til søs transporteres der årligt ca. 130.000 TEU med lastbiler og mere end 13.000 TEU med tog.

Store variationer blandt Hamborg top ti-partnere 

For containerhåndtering var tendenserne i de første tre måneder af 2021 meget forskellig for Hamborgs vigtigste handelspartnere. For Kina, der er langt den største handelspartner for Hamborg, opnåedes en stigning på 16 procent til 672.000 TEU. Med en fremgang på 0,7 procent til 147.000 TEU forblev også USA, der er nummer to i Hamborg, på vækstkurven.

- Af Hamborgs top-ti handelspartnere i containertransport ad søvejen var seks allerede på vej opad i første kvartal. Blandt de fire med tilbagegang så vi stabilisering og en let bedring. Vi vurderer, at de fortsatte eftervirkninger af corona pandemien på verdensomspændende transport og handelskæder vil mindskes i år.

- Som det ser du nu, vil 2021 betyde fornyet vækst i Hamborg Havn. Tallene for første kvartal understreger allerede de første positive tegn på en bedring for cargotrafikken over havet gennem Hamborg Havn, forklarer Ingo Egloff.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.07