23948sdkhjf

Lufthavnsdirektøren lover: Ingen planer om ekstra landingsbane

Billund Luft havn har ingen planer om at anlægge en ekstra landingsbane, slog administrerende direktør Jan Hessellund fast i sidste uge, hvor han flere gangeblev bedt om at forholde sig til netop det spørgsmål, da præsenterede lufthavnens fremtidsplaner på et møde, som Lokalråd Vejle Vesteregn stod bag.

Den jord, lufthavnen har købt, skal i stedet bruges til andre formål, men først længere ude i fremtiden. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Billund har fortsat ambitioner om at fordoble antallet af passagerer, så der i 2040 rejser syv millioner gennem lufthavnen. De seneste år har lufthavnen jøbt et større jordareal nord for lufthavnen, og det er altså dette stykke, der blandt andet blev diskuteret på mødet. 

Direkte adspurgt, om der var planer om en ekstra bane, var Jan Hessellund afvisende.

- Det er der slet ikke planer om. Det ville være helt skævt at gå og tro, at det kommer.Vi skal bare have flere veje ind til den eksisterende bane, og vi kommer måske til atlægge ekstra bredde på, fordi vi i fremtiden håber at få nogle af de større maskiner ind, siger Jan Hessellund.

Han nævnte selv den engelske luft havn Gatwick som eksempel på, at en ekstralandingsbane ikke er nødvendig. Her har man omkring 35 millioner passager årligt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188