23948sdkhjf

DTL: Få nu de afgifter ned!

Der er rigeligt med biogas, men afgifterne bremser den grønne omstilling. Få nu afgifterne ned!
Sådan siger DTL’s adm. direktør Erik Østergaard.

- De danske afgifter er den første hurdle på vejen til en grøn omstilling med brændstoffer, der er realistiske til de tunge køretøjer. Vi savner en politisk ledetråd i forhold til de mange ambitioner, man lukker ud.

Sammen med de andre indlægsholdere på en webkonference arrangeret af DTL kritiserede Erik Østergaard den danske regering for at have høje ambitioner om grøn omstilling uden at give noget klart svar på, hvad der er den rette vej for transportbranchens omstilling til mere grøn transport og mindre brug af fossil diesel.

- Biogas er en af de billigste og mest effektive måder at gøre noget for klimaet på. Desuden er der rigeligt af den. Derfor er det vigtigt, at få afgifterne ned.

- Transportbranchen er præget af intens konkurrence, og som situationen er nu, ligger afgifterne på biogas 20-25 procent over dieselafgifterne. En omstilling til mere grøn transport vil gå ud over vognmændenes konkurrenceevne. Afgiftsforholdene er derfor særdeles vigtige, siger Erik Østergaard.

I dag findes der 17 stationer i Danmark, hvor man kan tanke biogas. Hvis forholdene i Danmark skulle være som i Tyskland, skulle vi her i landet have 90 stationer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078