23948sdkhjf

Chaufførmangel bremser væksten

Landets godsvognmænd har travlt. Både med at fragte varer og med at finde og ansætte nye chauffører.

Tre ud af fire vognmænd har ansat nye chauffører i foråret, og halvdelen forventer at få brug for flere nye folk bag rattet de næste måneder, viser DEKRA’s seneste jobbarometer ifølge en pressemeddelelse.

Den chaufførmangel, som har præget transportbranchen de seneste år, er nemlig stadig markant.

Det bekræfter det seneste beskæftigelsesbarometer for godsbranchen fra Danmarks største udbyder af transportuddannelser, DEKRA, som regelmæssigt tager temperaturen på beskæftigelsen i transportbranchen.

Mange ansætter nye chauffører

75 procent af de 293 adspurgte vognmænd svarer, at de har ansat nye chauffører inden for de sidste tre måneder.

Samtidig er der blandt vognmændene en stor tro på, at deres behov for ny arbejdskraft bag rattet vil vokse de kommende måneder.

Således svarer 50 procent af vognmændene, at de får brug for at ansætte flere chauffører i de kommende tre måneder.

Chaufførmangel bremser væksten

Der ligger dog ikke kun et positivt signal i det konstante behov for nye chauffører i transportbranchen, påpeger Peter Flensted, administrerende direktør i Viggo Petersens Eftf., som er en del af Fragtmanden.

- Den chaufførmangel, vi har oplevet i en række år, er på det seneste blevet endnu værre og er kommet til et punkt, hvor manglen på nye folk er blevet en reel bremse på væksten. Jeg kan ikke se, at problemet løser sig selv, så vi bliver nødt til at gøre noget drastisk for at få flere til at blive chauffører, siger Peter Flensted.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.313