23948sdkhjf

Hvor bevæger logistikken sig hen netop nu? Herning!

Danske Speditører står bag konferencen Fremtidens Logistik 2021, som holdes den 16. september 2021 i forbindelse med Transportens dag i Messecenter Herning

Transportens Dag er den 16. september i Herning, når MCH Messecenter Herning holder årets Transportmesse. Danske Speditørers bidrag til dagen er konferencen Fremtidens Logistik, som også bliver holdt i Messecenter Herning.

Hovedtemaerne på konferencen, som er for transportkøbere og transportsælgere, er digitalisering og klima.

- Man vil blandt andet blive præsenteret for ord som ”collaborative logistics”, fortæller Jacob Størling, som står for det praktiske i forbindelse med messen.

- Hvad betyder det for eksempel for måden, hvorpå vi ser på logistikken i dag? Hvad betyder det i forhold til ”just in time” produktion?

- Vi offentliggør også en stor undersøgelse, som vi har lavet blandt Danske Speditørers medlemmer. Vi har simpelt hen lavet en analyse af de digitale speditørers forretningsmodel. Undersøgelsen er lavet af 3 Top – og den vil blandt andet belyse den værditilvækst, som de digitale speditører skaber for deres kunder.

- Vi har også i år Agnieszka Zulewska, senior lecturer og associate professor fra VIA University, med i programmet. Hun fortæller om highly performing speditionsvirksomheder, som hun har forsket i de seneste tre år. Her bliver man klogere på, hvordan man skaber en forretningsmodel, der giver værdi for sine kunder.

Fokus i år er klimaet

Et af tidens mest varme emner er transport- og logistikbranchens indsats inden for klima og bæredygtighed. Det fortæller Jan Breinholdt fra byggemarkedskæden Stark om. Han er Supply Chain Executive og beretter om den måde, hvorpå transportkøber og transportsælger i fællesskab kan fokusere på reduktion af CO2 udledning og samtidig skabe værdi for hinanden.

CO2-beregner

Danske Speditører vil også fortælle om planerne for en CO2-beregningsmodel.

- Vi har arbejdet tæt sammen med udvalgte transportkøbere på at udvikle en guide til, hvordan CO2-udledning ved transport skal beregnes, fortæller Jacob Størling.

- Den præsenterer vi på konferencen og fortæller om baggrunden for projektet.

Konferencen afsluttes med en interaktiv debat, hvor dagens temaer bliver diskuteret af deltagerne og konferencens ekspertpanel.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078