23948sdkhjf

Fragtrater stiger igen: - Tredje coronabølge rammer logistikkæderne

Efter et par måneder med tegn på bedring står de globale forsyningskæder igen i en situation, hvor presset på dem vokser.

De globale fragtmarkeder havde ellers i marts og april nået at få pusten, hvilket tog toppen af de rekordhøje fragtrater. Men massivt forbrug og i forvejen sønderrevne logistikkæder har forstærket kaosset, så raterne igen er nået rekordhøjder. Det skriver Finans.

Fra midten af januar til slutningen af marts faldt det toneangivende prisindeks SCFI, der viser prisudviklingen på at få fragtet en container fra Shanghai til en række destinationer verden over, med 11 procent, viser tal fra Bimco og Xeneta. Siden slutningen af marts er indekset steget med 36 procent.

- Vi er der, hvor tredje coronabølge rammer logistikkæderne. Det seneste opsving i raterne i maj er endnu et signal på, hvordan kødannelsestendenserne bliver forstærket længere nede i kæden. Indtil videre er efterspørgslen så stærk, at kødannelserne ikke bliver løst, som det ser ud i øjeblikket. Det bliver bare værre, siger Peter Sand, chefanalytiker i shippinginteresseorganisationen Bimco.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093