23948sdkhjf

DTL-formand: Man kan godt blive træt af politikerne

- Vi har brugt rigtig meget tid og rigtig meget krudt på at få gjort op med den ulighed, der har været til stede på transportmarkedet i forhold til konkurrencen fra udenlandsk etablerede virksomheder. Det vil vi fortsætte med.

Sådan sagde DTL’s bestyrelsesformand, Martin Danielsen, på weekendens generalforsamling i DTL og fortsatte:

- Man kan godt blive træt, når danske politikere og myndigheder stiller erhvervet over for udfordringer, som gør vognmændene usikre på, hvordan de skal investere i fremtiden.

- Det gælder for eksempel krav om, at den nødvendige transport i byområder skal begrænses mest muligt ved tvangsforanstaltninger.

- Det gælder, når klimarådet lægger op til, at vognmændene skal pålægges os nye afgifter.

- Det gælder, når kommuner nedkaster miljøzonekrav, der kommer som en tyv om natten og gør det umuligt at foretage fornuftige investeringer i fremtidigt materiel.

DTL-formanden henviste i særlig grad til regeringens fremsatte planer om at lave særlige zoner i byerne, hvor det skal være ”anerkendelsesværdigt” at køre i andet end en el-bil.

- Det kan godt være, at borgerne og politikerne ikke ved noget om godstransport og de betingelser, vi står over for i hverdagen; men vi må også selv være bevidste om, at vi har et medansvar for, at vores betjening af samfundet sker med de mindst mulige gener.

- Vi er dog afhængige af, at teknologien er til stede, både når det gælder el-biler og nye brændstoffer. Vi er afhængige af, at vi har adgang til det rette brændstof over hele landet, så vi kan komme landet rundt.

- Vi er også afhængige af fremkommelighed, og at der er veje nok og i en tilstrækkelig god stand.

Martin Danielsen opfordrere politikerne til at udstikke nogle rimelige og troværdige retningslinjer.

- Vi kan ikke investere i nyt materiel i blinde, sagde han.

 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.235