23948sdkhjf

Største fragtfly nogensinde landet i Aalborg Lufthavn

Onsdag morgen den 26. maj landede det første af to store fragtfly i Aalborg Lufthavn – med hele 60 tons cargo ombord. Der er tale om en Boeing 777-300ER fra Etihad Airways, der med næsten 4 meter høje jetmotorer og et vingefang på knap 65 meter er det største fragtfly nogensinde i Aalborg Lufthavn.  

Det fortæller lufthavnen i en pressemeddelelse.

Den store Boeing 777-300ER, også kendt som en Triple Seven, står den 26. maj på langs af terminalbygningen i Aalborg Lufthavn, hvor der dagen igennem er 16 af lufthavnens egne medarbejdere på opgaven, der forventes at tage fire til seks timer. De skal tømme flyet for 60 tons cargo, bestående af værnemidler, hvor disse efterfølgende bliver sat på 195 europapaller, som skal videre til den danske virksomhed Stadsing A/S i Nørresundby.

– Vi har en international lufthavn lige i vores nordjyske baghave, hvorfor Aalborg Lufthavn uden tvivl er det naturlige valg til cargotransport – både set i forhold til effektivitet og bæredygtighed, hvor den samlede transporttid med lastbil fra flyet er minimal. Det er noget, vi vægter højt hos os, siger direktør Karsten Stadsing.

Triple Seven-flyet er fra Etihad Airways og selve fragtflyvningen varetages af Blue Water Shipping A/S på vegne af Stadsing A/S, hvor Aalborg Lufthavns personale står for hele handling-processen i lufthavnen.

– I de sidste uger har vi set meget frem til at skulle tage imod det imponerende Triple Seven-fly, da det ikke er hver dag, at vi skal håndtere så store fly i Aalborg Lufthavn. Men vi har alle cargo-faciliteterne klar til både store og små fly, så det er fantastisk at få sådan en spændende opgave ind, hvor vi faktisk også allerede i morgen kan tage imod en Boeing 787 Dreamliner med 30 tons cargo – også for Stadsing A/S. Vi forventer at se mange flere af den type cargo-opgaver i den nærmeste fremtid, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.  

Cargotransporten med en Boeing 787 Dreamliner fra TUI og Globe Air Cargo ankommer torsdag morgen den 27. maj, hvor flyvningen ligeledes varetages af Blue Water Shipping A/S.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094