23948sdkhjf

Køge-virksomhed skal servicere Netto-butikker med biogaslastbiler

Når Køge-virksomheden KP Logistik efter sommerferien ruller dagligvarer ud til Nettos knap 300 sjællandske butikker, vil en stor del af disse varer fragtes med biogaslastbiler. Det er dermed en af de største satsninger inden for omstilling af den tunge transport i Danmark. Det skriver lokalmediet sn.dk

- I løbet af 2022 vil langt hovedparten af vores transport af dagligvarer foregå med biogaslastbiler. Vi har valgt at satse på biogas, da den er fremstillet af madaffald fra blandt andet Københavns borgere eller husdyrgødning fra sjællandske gårde, hvilket giver den størst mulige sænkning af CO2-udledningen fra vores transporter, siger direktør og medejer Lars Petersen fra KP Logistik i Køge til sn.dk.

Hos KP Logistik har man gode erfaringer med netop gas, da virksomhedens tyske afdelinger har flere end 100 lastbiler, der kører på flydende gas med varer til Nettos tyske butikker.

Netto er en del af Salling Group, der også har fokus rettet mod at nedbringe sin CO2-udledning. 

- Vi har ikke egne lastbiler til at fragte varer ud til vores butikker. Vi bruger vognmænd, som vi har et tæt samarbejde med omkring reduktion af CO2-belastningen pr. fragtet palle. Det gør vi blandt andet ved at optimere vognlæs, logistik, kørselsmønstre og -vaner, lyder det fra Salling Group.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094