23948sdkhjf

Regionaltogene må igen blive fyldt: Flere skal med offentlig transport

Flere kan køre med tog og bus fra fredag, fordi Transportministeriet lemper restriktionerne, oplyser ministeriet.

Som en del af genåbningsaftalen fra tirsdag vil tog- og bustrafikken således igen kunne lukke flere passagerer ind.

Regionaltogene må blive fyldt igen, mens belægningsgrænsen i fjerntog og fjernbusser hæves, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Lempelsen sker blandt andet, fordi flere som følge af genåbningen får brug for at køre med offentlig transport, udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S) i meddelelsen.

- Genåbningen af samfundet betyder også et større behov for at rejse med den kollektive transport til og fra arbejdet eller studiet. Derfor foretager vi nu en målrettet lempelse af belægningsgrænserne med fokus på togtrafikken, udtaler transportministeren.

Han bemærker også, at DSB i den seneste tid har haft problemer med, at passagerer har bestilt flere pladsbilletter, som ikke er blevet taget i brug.

Det har derfor efterladt tomme sæder, som andre kunne have overtaget.

- Vi har i den seneste tid i togene set, at nogle passagerer booker pladsbilletter til flere tog for at være sikre på at komme med. Det skaber pladsmangel for andre.

- Forhåbentlig kan trangen til at hamstre afhjælpes, når der kommer lidt flere pladser til rådighed. Genåbningen skal foregå sikkert. Derfor er det stadig vigtigt, at vi holder afstand, når det er muligt, og husker håndsprit og mundbind, lyder det fra transportministeren.

Ministeriet oplyser ikke, hvor meget belægningsgrænsen hæves i fjerntog og fjernbusser.

Selv om restriktionerne for den offentlige trafik lempes, er det fortsat et krav at have pladsbillet i DSB's tog.

I aftaleteksten om genåbningen står der, at "restriktionerne i den kollektive transport løbende vil blive tilpasset, så de følger den øvrige genåbning".

Transportministeriet følger udviklingen, og vil "løbende overveje behovet for yderligere lempelser af restriktionerne", lyder det onsdag.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078