23948sdkhjf

Trecifret millionunderskud i Københavns Lufthavne i første kvartal

At luftfarten er hård ramt af coronavirusen er intet nyt. De nyeste tal fra Københavns Lufthavne, der i dag har offentliggjort kvartalsregnskab, viser dog, hvor slemt det står til. 

Antallet af passagerer i lufthavnen er faldet med 91 procent sammenlignet med samme periode sidste år, og kun 430.000 passagerer er rejst gennem lufthavnen i årets første tre måneder. Til sammenligning plejer det tal at kunne nåes på blot seks dage. 

Det betyder også, at lufthavnen kan berette om et underskud før skat på 436 mio. kr. Samtidig er omsætningen faldet med 75,2 procent sammenlignet med sidste år, og ender på 189 mio. kr. 

- CPH er derfor midt i den værste krise i nyere historie.Lufthavnen opererer med mindre end 10 procent af den normale kapacitet og er stadig afhængig af lånte penge for at holde lufthavnen kørende fra måned til måned. De nødvendige omkostninger til vedligeholdelse af operationer overstiger langt CPHs indkomst.

- I første kvartal af året måtte CPH trække yderligere 500 mio. kr. på sine kreditfaciliteter. Dette var nødvendigt, fordi CPHs hovedansvar er at holde Danmarks port til verden åben, selv i tider med meget begrænset passagertrafik og ikke mindst for luftfragttrafikken lyder det blandt andet fra lufthavnen i en pressemeddelelse.

Lufthavn under pres

Lufthavnen forhandler i øjeblikket med med sine banker om en forlængelse af de kreditfaciliteter på 6 mia. kr., man sikrede sig sidste år, mens lufthavnen allerede har gennemført omfattende besparelser, samt udsat eller reduceret nye investeringer. 

Ifølge Københavns Lufthavne fastholder man ambitionen om at blive den førende luftfarts-hub i Nordeuropa, men konkurrencen er intensiveret det seneste år, lyder det.

- Vores nærmeste konkurrenter i Tyskland og Skandinavien har modtaget store summer i støtte fra deres respektive regeringer. Det er ikke muligt for CPH. Vi er taknemmelige for de de coronapakker, der er blevet tilbudt, men i forhold til vores konkurrenter er pakkernerelativt begrænsede. Derfor er vi nødt til selv at finde lånefaciliteter, skriver Københavns Lufthavne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109