23948sdkhjf

DAO og Bladkompagniet bliver slået sammen: Fælles omsætning på 1,5 milliarder kroner

JP/Politikens Hus, Jysk Fynske Medier og Berlingske Media, har indgået aftale om at sammenlægge de to distributionsselskaber Dansk Avis Omdeling (DAO) og Bladkompagniet med henblik på at skabe en stærk, danskejet distributør, som kan sikre danskerne effektiv levering af aviser, pakker og post helt hjem til døren – 365 dage om året.

Hvor dagbladenes distributionsnet tidligere fokuserede på aviser, har avisbudene de seneste år i stigende omfang haft pakker, breve og magasiner med ud til danskerne. Hos DAO står pakkelevering i dag for over halvdelen af omsætningen, hvilket gør DAO til den tredjestørste aktør på markedet, efter PostNord og GLS.

- Ambitionen er helt klart at udvikle et endnu stærkere og et endnu mere konkurrencedygtigt alternativ til de andre aktører på distributionsmarkedet. Samtidig er det en central målsætning at sikre konkurrencedygtig udbringning af aviser også i fremtiden af højeste kvalitet.

- Vi er overbeviste om, at sammenlægningen vil give os mulighed for at gribe potentialet på det hastigt voksende distributionsmarked og gøre os endnu bedre i stand til at tage konkurrencen op med de store, internationale aktører, siger Dorthe Bjerregaard-Knudsen, der er bestyrelsesformand i både DAO og Bladkompagniet og COO i JP/Politikens Hus.

Under forudsætning af konkurrencemyndighedernes godkendelse vil det nye, sammenlagte selskab få en årlig omsætning på ca. 1,5 mia. kr., JP/Politikens Hus vil blive majoritetsaktionær med 51 procent af aktierne, mens Jysk Fynske Medier får en ejerandel på 32 procent og Berlingske Media en andel på 17 procent.

Den nuværende direktør for DAO, Morten Villberg er udpeget til at blive administrerende direktør i det nye, sammenlagte selskab, mens Dorthe Bjerregaard-Knudsen bliver bestyrelsesformand. Selskabet vil blive drevet under DAO-navnet med Bladkompagniet som datterselskab.

Sammenlægningen afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063