23948sdkhjf

Bygger nyt logistikcenter med to deadlines: Nethandel skaber pladsmangel

Nethandel i fuld galop øger behovet for pakkehåndtering hos Dansk Avis Omdeling, bedre kendte som DAO, som derfor skal have nye rammer. Dem har det store distributionsselskab sat KT Erhvervsbyg til at opføre i form af en ny logistikterminal på 7.175 kvm i Fredericia. 

– Vi har gennem tiden bygget en del logistikbyggerier og trækker på mange års erfaringer med effektivt logistikbyggeri. Vi ved, hvad der fungerer i praksis, og hvordan vi gennem byggeriet kan optimere hverdagen i virksomheden, fortæller adm. direktør i KT Erhvervsbyg, Per Henriksen, i en pressemeddelelse om byggeriet. 

– For os i KT Erhvervsbyg ligger der en opgave i at koordinere tidsplanen med systemleverandøren af det sorteringsanlæg, der skal installeres i bygningens store sorteringsrum. På den måde arbejder vi faktisk med to deadlines i projektet: En til systemleverandøren og en til bygherre, tilføjer direktøren.  

Fakta: DAO's distributionscenter i Fredericia 

  • Grundareal: 27.440 kvm
  • Logistik og distributionshal: 6.210 kvm
  • Scooter garage og omklædning: 455 kvm
  • Administration:510 kvm
  • Porte til lastbiler: Ni stk.
  • Porte til varebiler: 11 stk.
  • Kapacitet i timen: 15.000 forsendelser

Omtalte systemleverandør er Beumer Group, der skal levere sorteringssystemerne til det nye logistikcenter.

Udover koordinationen fremhæver Per Henriksen også detaljer i byggeriet, eksempelvis at der gennem brandglas bliver etableret udsyn fra administrationen på første sal ud over logistikhallen. På førstesalen etableres der også et spiseområde med udgang til en tagterrasse i niveau. 

Den nye logistikterminal skal servicere Jylland og Fyn med levering til både hjem og butikker samt leveringer fra Europa. Det bliver desuden den første terminal, der er designet til håndtering af den stigende mængde pakker, der sammen med levering af aviser, breve og magasiner, er en del af DAO’s forretning.

Første spadestik til byggeriet blev markeret onsdag den 5. maj, og logistikterminalen står efter planen færdig den 3. december 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188