23948sdkhjf

Skole vil afhjælpe chaufførmangel – vil rekruttere 100 lærlinge

Den sidste tid har man kunnet læse flere steder, at transportvirksomheder og vognmænd har store problemer med at rekruttere nye chauffører.

Den udfordring har DEKRA Erhvervsskole sat sig for at løse. De vil komme chaufførmanglen til livs ved at tiltrække 100 nye elever til sommeropstarten på erhvervsuddannelsen for faglærte lastbilchauffører.

- Vi skal sikre chauffører nok, så lastbilerne kan levere varer, hente affald, flytte for folk, transportere brændstof mv. i fremtiden, siger Jan Brochdorf, chefkonsulent hos DEKRA Erhvervsskole.

Han og resten af teamet hos DEKRA Erhvervsskole mangler fortsat unge mennesker, der ønsker at vælge en transportuddannelse som uddannelse- og levevej.

- Vi har en ambition om at tiltrække 100 nye elever, som gerne vil være med til at løse denne opgave, og som er motiveret for et arbejdsliv i transportbranchen, fortæller han om målet.

Sikre lærepåladser

For DEKRA Erhvervsskole handler det ikke kun om at rekruttere så mange elever som muligt til vejgodstransportuddannelsen. De skal nemlig også sikre lærepladser til alle elever. Det gør de ved at have et godt samarbejde med transportvirksomheder og vognmænd i området.

- Vi vil være den fortrukne samarbejdspartner for transportvirksomhederne i forhold til lærlinge. Vores opgave er at formidle, at virksomhederne selv kan være med til at skabe de chauffører, de ønsker for fremtiden ved at tage lærlinge ind. En faglært chauffør bliver fra starten af en del af virksomhedens DNA og ofte en arbejdskraft i mange år i fremtiden, forklarer Jan Brochdorf.

Fokus på trivsel

Det er også vigtigt, at eleverne trives på uddannelsen. Derfor har DEKRA Erhvervsskole særligt fokus på at hjælpe eleverne med at danne relationer.

Desuden samarbejder de med kommunens UU-vejledere og jobkonsulenter og tager udgangspunkt i elevernes tidligere erfaringer fra skoler og uddannelser.

Dette er for at sikre størst mulig succes for den enkelte og gennemførsel af uddannelsen.

Nye lokaler

Til sommer flytter DEKRA Erhvervsskole i nye og attraktive lokaler, så der er plads til de mange nye elever. Ifølge Jan Brochdorf kommer de nye elever til at gå på Danmarks flotteste transportskole.

Vejgodstransportuddannelsen i Brøndby har opstart i august. Tilmelding sker via optagelse.dk, ved at kontakte skolen direkte eller sende en ansøgning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141