23948sdkhjf

Hver anden lastbilchauffør er over 50 år

Et stort antal chauffører vil forlade branchen for at gå på pension inden for de kommende 5-10 år. Hver anden chauffør er i dag over 50 år, og næsten hver femte er over 60.

Det får endnu engang transportens arbejdsgiverforening ATL til at opfordre branchen til at tage flere unge ind.

- Det er meget bekymrende. Branchen står over for en gigantisk udfordring med at rekruttere og fastholde medarbejdere, ellers vil der være alt for få til at køre lastbilerne om ganske få år, siger ATL’s direktør Lars William Wesch.

- For ti år siden var 37 procent af lastbilchaufførerne over 50 år. Det er nu steget til 50 procent. I 2011 var 10 procent af chaufførerne over 60 år. I dag er det 20 procent. Der er altså sket en meget markant udvikling i chaufførernes alderssammensætning.

Tallene stammer fra den registerbaserede arbejdsstyrkestatistik.

Flere unge er på vej 

I de senere år er det dog lykkedes at få flere unge ind i branchen. 13 procent af chaufførerne er i dag under 30 år. For 10 år siden var det 11 procent.

- Udviklingen er begyndt at gå i den rigtige retning, siger Lars William Wesch, som nævner ”Job-i-transport” kampagnen, som ATL, DTL-A og fagforbundet 3F er sammen om.

- Den har gjort en kæmpe indsats for at reklamere for chaufføruddannelsen – både i folkeskolerne og i de sociale medier. Vi kan se, at flere virksomheder tager lærlinge. Det går bare slet ikke hurtigt nok, når så mange har udsigt til at forlade branchen i de kommende år, siger Lars William Wesch.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094