23948sdkhjf

Mærsk opjusterer forventningerne markant efter god start på 2021

En stærk start på året har fået A.P. Møller - Mærsk A/S til at skrue forventningerne for hele året gevaldigt op.

På baggrund af foreløbige og ikke reviderede tal, oplyser A.P. Møller - Mærsk A/S (APMM), at omsætningen for 1. kvartal 2021 er USD 12,4 mia., mens driftsresultatet rammer USD 4,0 mia.

- Det gode resultat skyldes primært den særlige markedsituation med stigende efterspørgsel og dermed knaphed i forsyningskæderne og mangel på containere, lyder det i en meddelelse fra transport- og logistikkæmpen.

På grund af det forventede resultat for 1. kvartal 2021 og da A.P. Møller - Mærsk A/S forventer, at den særlige markedssituation forventesfortsætter ind i 4. kvartal 2021, er forventningen for hele 2021 blevet opjusteret således, at driftsresultatet nu forventes at blive i omegnen af USD 13-15 mia. (tidligere USD 8,5-10,5 mia.) og EBIT (driftsresultat før renter og skat) i omegnen af USD 9-11 mia. (tidligere USD 4.3-6.3 mia.). 

Forventningerne til den globale efterspørgsel i 2021 er blevet opjusteret til 5-7% mod tidligere 3-5%, primært drevet af eksport volumener fra Kina til USA.

- Handelsvilkårene for de kommende kvartaler er fortsat påvirkede af en højere end normal volatilitet grundet potentielle ændringer i det nuværende efterspørgselsmønster, knaphed i forsyningskæderne og mangel på materiel, som kan påvirke short-term container raterne, oplyser selskabet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062