23948sdkhjf

Kuehne + Nagel mere end fordobler bundlinjen: Forventer stadig udfordrende år

Transport- og logistikgiganten Kuehne + Nagel er kommet stærkt gennem 2021. Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse, der viser regnskabet for første kvartal.

Generelt viser regnskabet fremgang på toplinjen, mens bundlinjen blev mere end fordoblet i forhold til første kvartal sidste år.

- For præcis et år siden, da vi stadig var ved pandemiens start, valgte vi at dedikere os til vores gennemprøvede strategi. Vi er sikre på, at vi valgte den rigtige tilgang.

- I 2021’s første kvartal var vi velforberedte på at betjene vores kunders robuste efterspørgsel efter logistiktjenester af høj kvalitet på trods af det anspændte markedsmiljø. Vi forventer, at dette miljø vil forblive udfordrende i den resterende del af endnu et atypisk år," udtaler topchef Detlef Trefzger.

Selskabets nettoomsætning steg med godt 23 procent til lidt over 6 mia. schweizerfranc (cirka 40,3 mia. kr.). Nettoindtjeningen blev voksede fra 139 mio. schweizerfranc til 318 mio. schweizerfranc (2,1 mia. kr).

Fremgang til vands, lands og i luften

Hos selskabets søforretning meldes der om en stigning på containermarkedet. Således steg mængder i første kvartal med 2 procent til 1,1 mio. teu., hvilket ifølge regnskabet sker som følge af en trend, der allerede viste sig i anden halvdel af 2020.

- Kuehne + Nagel leverede intensiveret service for at imødekomme meget høje kundekrav især i USA i et miljø med begrænset containerkapacitet, reduceret terminalproduktivitet og stigende efterspørgsel, lyder det i pressemeddelelsen.

Hos afdelingerne for luftfragt og vejtransport kan Kuehne + Nagel også melde om fremgang. For første gang i mere end to år kunne virksomheden notere sig en volumenvækst i luftfragten, hvor mængden af ton steg med 16 procent til 433.000 ton.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126