23948sdkhjf

Panasonic tager førertrøjen på - også inden for Supply Chain-systemer

En af verdens førende udviklere af supply chain-systemer kommer nu på japanske hænder. Den japanske elektronikgigant, Panasonic Corporation, køber den amerikanske software-udvikler Blue Yonder.

Panasonic købte sidste år 20 procent af aktierne i Blue Yonder og fik en plads i selskabets bestyrelse. Nu vil de købe de resterende 80 procent for 5,6 milliarder dollars (cirka 34 milliarder danske kroner) fra aktionærerne, som omfatter New Mountain Capital og Blackstone Group.

Optimerer forsyningskæderne

Målet med overtagelsen er at kombinere Panasonics styrke inden for industriel ingeniør- og internetteknologi med Blue Yonders løsninger inden for optimering af forsyningskæderne gennem kunstig intelligens (AI) og Machine Learning (ML).

- Sammen vil vi kunne give vores kunder en unik konkurrencemæssig fordel, siger Yasuyuki Higuchi, administrerende direktør for Panasonics Connected Solutions Company i en pressemeddelelse.

- Ved at øge automatiseringen og skabe bedre overblik over forsyningskæderne kan vi hjælpe vores kunder med at reducere spild, forbedrer driften og skabe en mere bæredygtig verden,

- Vi vil skabe innovation 

Girish Rishi, der er administrerende direktør for Blue Yonder, er begejstret over Panasonics overtagelse.

- Vi tilslutter os Panasonic. Denne forening mellem de to selskaber er opstået som et resultat af flere års samarbejde. Først blev Panasonic kunde hos Blue Yonder. Siden startede vi et joint venture sammen. Sidste år overtog de 20 procent af aktierne – og nu vil de overtage alle aktier.

- Jeg er overbevist om, at Blue Yonder og Panasonic vil skabe innovation i de globale forsyningskæder de kommende år.

Blue Yonder-aftalen bliver Panasonics største opkøb, siden de overtog Sanyo Electric i 2011.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141