23948sdkhjf

Havneselskab med rekord-regnskab: Yderligere 60.000 kvadratmeter logistikbyggeri på vej

ADP, der ejer og driver Fredericia Havn og Nyborg Havn og driver Middelfart Trafikhavn, har med en rekordhøj omsætning i 2020 samt ét af havneselskabets bedste driftsresultater nogensinde for alvor sat kursen i realiseringen af selskabets vækststrategi.

2020-regnskabet er den 22. april blevet godkendt på ADP-generalforsamlingen, og betegnes som ”meget tilfredsstillende”.

Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

- Bestyrelsen glæder sig over, at ADP leverer et historisk godt resultat med høj vækst i omsætning og et særdeles solidt resultat. ADP står stærkt i markedet, og der er stor ros til hele ADP-organisationen, som på trods af et usikkert Corona-år, har opretholdt driften og har videreudviklet forretningen med eksisterende og nye kunder, siger bestyrelsesformand Erik Østergaard.

ADP havde i 2020 et resultat på 66,6 mio. kr. efter skat samt en rekordhøj omsætning på 131,3 mio. kr. Resultatet skyldes, ifølge pressemeddelelsen, at ” at man nu begynder at se effekten af havneselskabets transformation med nye forretningsområder, som fremadrettet skal sikre ADPs position og vækstmuligheder.”

Derudover peges der på stigende udlejningsaktiviteter i Port House og Taulov Dry Port og stigende vækst i kerneforretning i de to erhvervshavne, hvor især container, RO/RO samt fast bulk har haft omsætningsfremgang.

Udvider med lager- og logistikbyggeri

ADP har i samarbejde med deres joint-venture partner PFA i i 2020 realiseret nogle ”markante milepæle" i udviklingen af Taulov Dry Port, fortæller pressemeddelelsen.

Året startede med et nyt partnerskab med A. P. Møller Mærsk, og dette har ifølge ADP yderligere styrket deres markedsposition. I 2020 er der derudpverindgået lejeaftaler med flere store retail-virksomheder, som placerer deres lager og logistik i Taulov Dry Port ”til gavn for deres klimaaftryk og for optimering af logistikken”.

ADP råder nu over mere end 90.000 kvadratmeter idriftsatte lager- og logistikbygninger, som er stort set fuldt udlejet. De er derudover på vej med etableringen af det næste lager- og logistikbyggeri på 60.000 kvadratmeter.

- Vi har meget høje ambitioner om at realisere vores transformation, og vi har i 2020 i samarbejde med vores joint-venture partner PFA igangsat udviklingen af de næste store lager- og logistikbyggerier i Taulov Dry Port, så vi kan imødekomme efterspørgslen.

- I ADP har vi igangsat udvidelser af havneinfrastrukturen, arealer til godshåndtering med speciel fokus på container og RO/RO samt udvidet pakhuskapacitet, så Fredericia Havn har kapaciteten til at imødekomme de stigende godsmængder, som allerede nu konsolideres i området. Vi kan allerede i de første måneder af 2021 se, at vores top og bund vækster i markant højere tempo end samme periode sidste år, hvilket giver os store forventninger til 2021, siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S.

Læs mere om: ADP
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172