23948sdkhjf

Ny ejer tabte millioner: Nu er virksomheden tilbage i sort

Trods et år med både corona og oprydning har System transport nået et million-overskud.

 Efter nogle hårde år er System transport tilbage i medvind og har fået forbedret resultatet væsentligt. Der er nu overskud i forretningen efter et år med både corona og oprydning – og udsigterne for 2021 ser endnu bedre ud ifølge ejer og direktør, Tony Jakobsen.

- Vi har forbedret resultatet med 10 millioner kroner på 12 måneder og har opnået et overskud på knap tre millioner kroner i 2020. Det er vi rigtig stolte af. Det skyldes, især at vi har et fantastisk personale. De er dedikerede. De vil det bedste for firmaet. Det beviser den jo her. Det er vi rigtig glade for.

System transport er specialiseret i mode-logistik og transport af tekstiler; men man udfører også logistik af andre livstilsvarer. Som Tony Jakobsen selv siger: Vi står for Lifestyle Logistics.

- Da jeg sammen med Industri Udvikling købte firmaet i 2017, var der nogle tabsgivende kundeaftaler, som vi måtte komme ud af.

- Vi kom ud af dem; men det betød, at vi tabte rigtig mange penge de to første år. I 2019 og 2020 stod den på oprydning. I 2020 kom også corona’en. Den gjorde, at vores transportafdeling lå stille i en periode.

Lukkede butikker

- Når transportafdelingen kom til at stå stille, skyldtes det, at butikkerne lukkede under store dele af coronaen, forklarer Tony Jakobsen.

- Vores udenlandske samarbejdspartnere havde ikke noget, der skulle til Norden; vi kunne heller ikke distribuere, når der ikke var butikker at distribuere til. Det hele lukkede ned, og det lider vi stadig under.

- Til gengæld har vi oplevet en enorm stigning i logistikken. Vi har set en kæmpe stigning i B2C. Det er en af årsagerne til, at vi har kunnet beholde alt personale. Vi har ikke fået nogle hjælpepakker – vi har klaret os selv under hele coronaen.

Mere internethandel

Transportmagasinet: Kan I godt håndtere den stigning i internethandel?

- Ja. Vi var tidligere meget baseret på business to business – altså B2B. Vi distribuerede varer ud til butikkerne. Da de så lukkede, skiftede mange af vores kunder over til internethandelen. Nogle gik måske fra 20-30 web-ordrer om dagen til 300-400 her under coronaen. Det hjælper vi dem med. Vi har deres varer på lagre og arrangerer distributionen ud til slutforbrugerne.

Flere lokationer

Det går faktisk så godt, at System transport i februar måtte udvide sin lokation i Øm ved Roskilde. Ligeledes vil System Transport i maj åbne en ny lokation. Den kommer til at ligge i Taulov Dry Port, hvor man har lejet 5.000 kvadratmeter i et 60.000 kvm. stort logistikhus. Hermed har System transport lokationer i Herning, Roskilde, Taulov samt Poznan i Polen.

- Selv om vi har tabt penge i 2018 og 2019 og haft et stort oprydnings år, tror vi på vores strategi og fremtiden.  Vi kan se at vi har en berettigelse og på anbefaling af vores eksisterende kunder, får vi nye kunder hver eneste måned, konkluderer Tony Jakobsen.

System transport A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 84.513 68.658
Drifteresultat 3.913 (5.149)
Årets resultat 2.702 4.618
Balancesum 100.394 110.327
Egenkapital 8.760 6.314
Regnskabsåret blev afsluttet 31. 12 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094