23948sdkhjf

96 procent har svært ved at finde egnede chauffører

Transportvirksomhederne finder det svært eller umuligt at finde de chauffører, de skal bruge. Det viser en undersøgelse af medlemmerne hos ATL – Transportens Arbejdsgivere.

9,4 procent af de adspurgte svarer, at det er umuligt at ansætte de chauffører, de skal bruge. 86,8 procent svarer, at det er svært, mens 96 procent af virksomhederne, der har forsøgt at rekruttere chauffører inden for de seneste måneder, oplever at det er udfordrende at finde kvalificerede medarbejdere.

- Det er et voldsomt højt tal, og det er desværre et udtryk for, at udfordringen med at skaffe arbejdskraft er meget reel, siger Lars William Wesch, branchedirektør i ATL i en pressemeddelelse.

Kan tage toppen af væksten

Adm. direktør Anders Mikael Christensen fra Skive Køletransport kan nikke genkendende til udfordringerne med at skaffe arbejdskraft.

-   Vi har i lang tid kørt på fuld styrke og med gode vækstrater. Samtidig oplever vi, at det er blevet betydeligt vanskeligere at finde egnede chauffører. Vores oplevelse er, at arbejdsmarkedet på chaufførområdet er presset i øjeblikket og ikke kun hos os. Der er mange steder kamp om at rekruttere de gode chauffører, siger Anders Mikael Christensen.

 Det har længe været kendt, at transportbranchen står foran nogle svære år, fordi en stor del af chaufførerne er over 60 år og dermed på vej på pension. Samtidig har de fleste virksomheder haft travlt i en længere periode.

-   Helt generelt går det godt i branchen, og optimismen er stor, selvom vi er midt i en sundhedskrise. Men det kan tage toppen af væksten og give de enkelte virksomheder store udfordringer, hvis ikke de kan skaffe chauffører, siger Lars William Wesch.

-   Vi skal blive endnu bedre til at hente folk ind fra andre brancher, som har lyst til at arbejde i transportbranchen. Og så skal vi selvfølgelig fortsætte indsatsen for at tiltrække de unge til faget, siger han

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14