23948sdkhjf

DSV-topchef skød 800.000 containere forbi efter Panalpina-opkøb

Da DSV købte Panalpina erklærede topchef Jens Bjørn Andersen, at det samlede selskab ville fragte 3 mio. containere årligt, men sidste år lå fragtmængderne 800.000 containere under forudsigelsen. Det skriver ShippingWatch.

Det seneste regnskab fra selskabet viser i stedet, at DSV Panalpina ramte 2,2 mio. teu i sit første fælles år. Flemming Ole Nielsen, Executive Vice President hos DSV Panalpina, fortæller til ShippingWatch, at det i høj grad skyldes, at de to selskaber har opgjort deres fragtmængder på to forskellige måder. Det blev DSV først bekendt med efterfølgende.

Nærmere bestemt betyder det, at én tyvefodscontainer (teu) hos Panalpina ikke i alle tilfælde har kunnet omregnes direkte til én tyvefodscontainer hos DSV.

Ifølge Mikkel Emil Jensen, analytiker hos Sydbank, er det tydeligt, at der er skudt forbi, men omvendt ser han ingen grund til store bekymringer.

- Voluminerne er vigtige for dem, men det afgørende er deres evne til at løfte bruttoresultat pr. fragtet enhed, og der har de været særdeles gode det seneste år både i luftfragt og søfragt. Omsætningen er der og pengene er kommet ind," siger han til ShippingWatch.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219