23948sdkhjf

DSV-topchef om milliardopkøb: - I tror, at vi er så­dan nog­le cra­zy vikin­ger 

Siden Jens Bjørn Andersen blev topchef i DSV Panalpina i 2008 er aktiekursen gået fra cirka 100 kr. til nu cirka 1200 kr., hvilket svarer til en samlet markedsværdi på mere end 270 mia. kr. for transport- og logistikvirksomheden. Det skriver Børsen.

En af årsagerne til værdiskabelsen er de milliardstore virksomhedsopkøb, som selskabet har foretaget. Senest gjaldt det opkøbet af schweiziske Panalpina for 35 mia. kr., og på trods af DSV’s fremgang, så var der en del skepsis at spore blandt Panalpinas majoritetsaktionær før opkøbet. 

- Vi mødte dem og sagde: Hør her, I har en forkert opfattelse af os. I tror, at vi er sådan nogle crazy vikinger, der kommer ind og ødelægger jeres selskab. Det er vi altså ikke, fortæller Jens Bjørn Andersen om hans udtalelse under forhandlingerne til Børsen. 

Han fortæller videre, at DSV havde fulgt Panalpina i mange år, og at majoritetsaktionæren, en fond, faktisk gik fra mistro til endeligt at bifalde det, DSV kom med. Handlen endte med at være en af de største danske virksomhedshandler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.098