23948sdkhjf

Lukrativ forretning: Mærsk gør klar til massiv vaccineudrulning

A.P. Møller-Mærsk skruer op for stor satsning i medicinalindustrien, marginerne er høje, men udfordringerne står i kø. Det skriver Børsen.

Siden 2019 Mærsk arbejdet på at oprette en ny og potentielt særdeles lukrativ indtjeningsben: Transport af medicinalprodukter, hvor kundernes krav er større og mere omfattende, men hvor marginerne også er væsentligt højere.

Nu træder Mærsk ind i et globalt samarbejde, hvis mål er at sikre en ligelig fordeling af covid-19-vaccinerne til udviklingslandene, også kendt som Covax-alliancen under Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Mærsk har sikret sig en kontrakt på distribution af 1 mia. covid-19-vacciner

- Farmaindustrien har komplekse supply chains med store krav til opbevaring, forsikring og punktlighed for levering. Vores gruppe af eksperter arbejder på, hvordan vi bedst muligt bygger og sammensætter logistikkæder til dem, og det er en proces, vi har formået at accelerere ret kraftigt under coronakrisen, siger Hristo Petkov, global chef for farma og sundhed i Mærsk.

Ifølge ham er Mærsks årlige farmarelaterede omsætning på 130 mio. dollar (822 mio. kr). Men for hvert procentpoint, koncernen potentielt erobrer af markedet, svarer det til en toplinjevækst på 300 mio. dollar (1,9 mia. kr.).

Mærsk forventer, at det globale vaccinationsprogram er afsluttet i 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125