23948sdkhjf

Corona-år: Fragt fik Billund Lufthavn gennem 2020

Mængden af gods, der blev flyttet gennem Billund Lufthavn i 2020, faldt ni procent i forhold til året før. Godstrafikken faldt fra 74.000 ton til 67.000 ton i 2020

Godstrafikken var alligevel med til at hjælpe lufthavnen igennem et år, der til tider bød på blot 15 passagerer om dagen i lufthavnen. Det skriver Børsen.

- Det har været et rigtigt hårdt år. Man kan såmænd blive helt glad for sine 9 pct. i tilbagegang, siger Jan Hessellund, adm. dir. I Billund Lufthavn.

Regnskabet ikke acceptabelt

Årets nettoomsætning i Billund Lufthavn i 2020 var på 302,7 mio. kr., og hvad der normalt er et pænt overskud, som bruges til udvikling af lufthavnen og til mere trafik, fik omvendt fortegn og endte med et underskud på 179 mio. kr. Det oplyser Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

- Ser man isoleret på tallene for 2020, er regnskabet jo ikke acceptabelt. Men når man tager sundhedskrisen i betragtning, skal man kigge på lyspunkterne, og dem er der heldigvis flere af.

- Lufthavnen har handlet fornuftigt og med rettidig omhu flere gange i krisen. Det sikrede en mindre økonomisk tilbagegang end frygtet, siger bestyrelsesformand Claus Nylandsted Andersen.

Tror stadig 160.000 tons gods om året

Sidste år præsenterede Billund Lufthavn sin strategi for det kommende ”Airport City” frem mod 2040. Udover syv millioner passagerer, så er målet 160.000 tons fragt årligt i 2040. Jan Hessellund tror fortsat på, at den ambition kan indfries.

– Vi skal nok nogle år længere frem for at få det endelige overblik af Covid-19’s påvirkning på passager- og fragttal, men det har på ingen måder påvirket målsætningen om at gøre vores allerede stærke trafikknudepunkt til et endnu stærkere knudepunkt.

- Vi er i tæt dialog med flere partnerskaber om at udvikle området om lufthavnen til Airport City med logistikvirksomheder og andre luftfartsrelaterede virksomheder, siger han.

Antallet af passagerer faldt til 929.000 i 2020 mod 3,7 mio. året før.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11