23948sdkhjf

Brødre kæmper for plastpallens gennembrud: - Det skal være i orden, og det må ikke være dyrere

I MV Plast er 20 procent af produktionen baseret på genbrugsplast, og netop nu arbejder virksomheden på at lancere markedets første plastpalle, der udelukkende er produceret af genbrugsplast.

- Vi har mange kunder, som allerede har vist interesse for plastpallen. Den er lettere at gøre ren og sviner ikke, den holder længere end træ, og desuden vejer den kun 11 kilo, så der er mindre risiko for arbejdsulykker. Desuden får vi genbrugt en hel masse plastik, forklarer Mogens Velling, der driver virksomheden sammen med sin bror Michael Velling.

Plastaffald er den væsentligste kilde til Danmarks CO2-udledning fra forbrænding af affald, og genanvendelse af plast er et vigtigt ben i klimaplanen, der er aftalt mellem Regeringen og en række af Folketingets partier. Her er visionen, at 80 pct. af Danmarks plastaffald i 2030 skal være genanvendt, så det ikke når frem til forbrændingen.

Bæredygtighed og pris er afgørende

Plastaffaldet er med andre ord en udfordring for samfundet, men også en mulighed for virksomhederne.

Derfor er MV Plast lige nu ved at arbejde på en cradle-to-cradle-certificering, som Velling-brødrene får hjælp til via det store landsdækkende strukturfondsprogram Grøn Cirkulær Omstilling i SMV’er (GCO). Programmet er Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses hidtil største satsning på grøn omstilling i SMV’er, og bestyrelsen har støttet programmet med ca. 95 mio. kr.

For brødrene bag MV Plast har det formet tanken om at kaste sig ud i at konkurrere med en af de store klassikere inden for logistik, træpallen. Det kræver blandt andet, at det kan dokumenteres, at plastikpallerne er mindre miljøbelastende end træpallerne.

Her skal cradle-to-cradle-certificeringen være det, der overbeviser kunderne i fremtiden, for allerede nu stiller markedet krav til genbrugsprodukter, siger Mogens Velling:

- Produkter lavet af genbrugsmateriale må ikke være dyrere end varer lavet af nye råvarer. Først når prisen er den samme, bliver bæredygtighed et reelt tilvalg for kunderne – og når de står over for et valg mellem to produkter, bliver en C2C-certificering afgørende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187