23948sdkhjf

Dachser med i brint-lobby

Den familieejede tyske logistikvirksomhed Dachser har fra årsskiftet tilsluttet sig Deutsche Wasserstof und Brennstofzellen-Verein (DWV). Det er en lobbygruppe, der arbejder for at udbrede brændscelleteknologien og brint som energikilde.

- Vi arbejder for at skabe politisk bevågenhed for potentialet af brintlastbiler. Det er i øjeblikket den mest realistiske og mest effektive måde for godstransporten at medvirke til at reducere drivhusgasemissionerne på, siger Stefan Hohm, Chief Development Officer hos Dachser.

- Vores mål er ikke kun at påvirke de tyske politikere, men også at øve indflydelse over for andre europæiske ministerier og beslutningstagere. I den forbindelse er vores medlemskab af DWV et vigtigt skridt. Sammen står vi stærkere om at skabe realistiske forandringer i transport- og logistiksektoren.

Derfor er brint attraktivt

- Det, der gør brintlastbiler så attraktive til godstransport, er brændselscellernes høje effektivitet, forklarer Werner Diwald, der er formand for DWV og CEO i konsulentvirksomheden Encon.Europe GmbH.

- Brændselsceller overgår langt forbrændingsmotoren i effektivitet. Desuden vil transport med brintlastbiler give store fordele i form af nul udledning af nitrogenoxid, CO2 og partikler.

- Vi er rigtig glade for at få Dachser med om bord som medlem. Det er en af Europas førende logistikvirksomheder, siger formanden.

DWV har mere end 300 medlemmer, som blandt andet omfatter de store bilproducenter, energiselskaber og logistikvirksomheder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078