23948sdkhjf

Taulov Dry Port på vej med 60.000 kvm logistikbyggeri

Næste etape med 60.000 kvm lager- og logistikbyggeri er på vej i det sydjyske knudepunkt Taulov Dry Port, som allerede fra sommeren 2022 vil udvide lagerkapaciteten i området betragteligt.

Med en længde på 600 meter, en indvendig bygningshøjde på 12,5 meter samt en facadehøjde på 16-17 meter bliver det næste store lager- og logistikbyggeri et markant vartegn i Taulov Dry Port.

Det store projekt kommer først i udbud i april eller maj, oplyser Tina Grønholdt Hansen, marketing manager ved ADP, i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

– Og så går der jo en måned derefter før vi kan annoncere, hvem der skal opføre det næste store byggeri, tilføjer hun. 

Råder over 900.000 kvm erhvervsjord 

Taulov Dry Port er et multimodalt transport- og logistikcenter ved Fredericia nær havn, motorvej og jernbane.

Taulov Dry Port råder over 900.000 kvm byggemodnet erhvervsjord, som udvikles med projektbyggerier og generiske lager- og logistikejendomme.

Taulov Dry Port er et joint-venture etableret af ADP og PFA i oktober 2017.

Udbygning kommer efter, at den første store etape på i alt 50.000 kvm højloftet lager- og logistikbyggeri stort set er fuldt udlejet som følge af flere store lejeaftaler samt et strategisk samarbejde med A.P Møller Mærsk om et nyt logistik- og lager-setup

– Vi har 295.000 kvm attraktiv byggeret udlagt til logistik og har store ambitioner om gennem milliardinvesteringer at skabe markedets største og mest innovative lager- og logistikbyggerier. I alt 95.000 kvm er nu opført, hvoraf de første 50.000 kvm flerbruger lager- og logistikejendomme blev bygget spekulativt, siger Mikael Fogemann, Executive Director, Nordic Real Estate ved PFA

I november 2020 kunne Taulov Dry Port desuden melde ud, at Salling Group flytter deres lager og logistik af blandt andet brød til Taulov. Flere virksomheder følger trop og placerer allerede fra starten af 2021 deres lager og logistik i Taulov Dry Port.

PFA står sammen med havneselskabet ADP bag Taulov Dry Port, der blev etableret som joint-venture i 2017.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078