23948sdkhjf

Ti varevogne kører vacciner til hovedstadens hospitaler

Det er i grove træk en opgave som alle andre, når coronavaccinen fra Pfizer og BioNTech den kommende tid skal transporteres ud til hovedstadens plejehjem og hospitaler. Det siger Thomas Mark Bøgeskov, der er logistikchef i regionen.

- Det er i høj grad "business as usual". Men det er klart, vi har meget mere opmærksomhed på denne her opgave, fordi det er en særligt vigtig opgave.

- Vi kører et ret højt kvalitetsniveau på alle vores transporter. Men jeg er med ude første dag, bilerne skal rulle, for at sikre, at alt spiller, fortæller han.

Det er endnu uklart, hvornår de første doser vaccine faktisk kommer til Danmark og gøres klar til distribution. Vaccinerne bliver i første omgang leveret til Statens Serum Institut, inden de bliver bragt ud til regionernes centrale apoteker.

Her vil foreløbigt ti varevogne i Region Hovedstaden hente vaccinerne og køre dem ud til dem, der skal bruge dem.

Når vaccinerne leveres til SSI, opbevares de ved minus 70 grader. Det er dog ikke et problem, når de skal fragtes videre, fortæller logistikchefen.

- Vi får dem optøet, så vi skal transportere den mellem to og otte grader i de termoskabe, vi bruger, siger Thomas Mark Bøgeskov.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188