23948sdkhjf

HK-Klubformand hos Postnord: - Konkurrencen er fair

Postnord er igen kommet i skudlinjen, efter det torsdag er kommet frem, at regeringen påtænker en tredje forlængelse af den nuværende postaftale, da det ikke har været muligt at forhandle en ny aftale på plads inden udløb i januar.

Det har blandt andet fået Danske Fragtmænds administrerende direktør Jørn Skov til at kritisere forløbet, ligesom DTL har udråbt situationen til at være en egentlig Postnord-farce, og ITD kalder desuden forløbet 'dybt bekymrende'.

HK-Klubformand hos Postnord Eigil Johannesen, som Transportmagasinet har kontaktet for en kommentar, mener dog ikke, at der er noget at komme efter for kritikerne.

- Kravene til Post Danmark A/S’ regnskab er skrappere end for nogen anden logistikvirksomhed i Danmark – også kendt som regnskabsreglementet. Trods dette og gentagne undersøgelser mistænkeliggør Jørn Skov fra Danske fragtmænd fortsat PostNord-koncernen. Det minder lidt om samme argumentationsteknik, som vi ser i USA, udtaler han.

 På spørgsmålet om, hvorfor pakker skal indgå i befordringspligten, er svaret ifølge Eigil Johannesen, at det er et politisk valg:

- Ingen befordringspligt på pakker betyder ingen betaling for meromkostningen. Om befordringspligten skal i udbud er også et politisk valg, hvor vi som medarbejdere blot forventer overenskomstmæssige forhold efter en virksomhedsoverdragelse, siger han, og tilføjer:

- Jeg finder det beskæmmende, at betalingen for den samfundsbegrundede postomdeling gøres til en kastebold for at øge egen bundlinie.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063