23948sdkhjf

Fragt-direktør: - Penge ned i et sort hul

Transportminister Benny Engelbrecht (S) ønsker ikke overfor Børsen at kommentere på det forløb, der nu betyder, at den nuværende postaftale må forlænges for tredje gang.

Én, der ikke er helt så tilbageholdende, er Jørn Skov, administrerende direktør for Danske Fragtmænd. Han kalder forløbet omkring forhandlingerne ”skræmmende”:

- Der har været forhandlinger om befordringspligten i efterhånden meget lang tid, og det er skræmmende, at man ikke fra politisk hold får gjort noget ved problemet, men blot sender flere penge ned i et sort hul, siger han.

Det er ingen hemmelighed, at Danske Fragtmænd er i direkte konkurrence med Postnord Logistics, der er et datterselskab under Postnord-koncernen. Blandt branchens aktører har Postnord Logistics længe været under mistanke for urent trav.

- Vi har i årevis konkurreret mod Postnord Logistics, der har lavet det ene underskud efter det andet, og der har gennem hele perioden været mistanke om, at der sendes skattepenge videre fra Postnord til Postnord Logistics, udtaler Jørn Skov til Transportmagasinet.

Savner oplysninger

En revisionsundersøgelse fra Deloitte frikendte i foråret Postnord for sammenblanding af økonomien af Postnords brevforretning og datterselskabet Postnord Logistics, men Jørn Skov savner, at flere oplysninger kommer ud i offentligheden:

- Der er behov for, at nogen sætter spørgsmålstegn ved, hvad pengene går til, så offentligheden får indsigt heri, siger han, og tilføjer:

- Der er flere andre, der hver eneste dag leverer pakker i hele landet, så hvorfor der overhovedet tales om en befordringspligt på pakker er mig en gåde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062