23948sdkhjf

Salgsrekord kan give kæmpe logistisk udfordring efter Black Friday

Coronakrisen har givet øget nethandel, hvilket allerede nu har givet travle måneder for danske webshops. Nu kommer så den årlige forbrugsfest i form af Black Friday og julehandel oveni, og det giver nervøsitet.

Det skriver Berlingske.

- Det bliver det største, vi nogensinde har prøvet. Det er uundgåeligt, at vi får en ny rekord, siger Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv, til Berlingske.

Han pointerer, at der i forvejen er pres på, og alle kæmper for at følge med.

Hos Postnord har de dog set pakketrykket komme på lang afstand. Derfor har postkoncernen ansat flere hænder og indkøbt flere biler for at kunne følge med.

- Vi forventer, at vi kommer op på 30-35 pct. flere pakker end sidste år. Det betyder, at der vil være dage, hvor vi skal håndtere op omkring 600.000 pakker. Det er voldsomt store mængder, som skal indsamles i hele landet og ud til forbrugerne igen, forklarer Lene Reipuert, pakkechef i PostNord.

Hun forventer, at den hidtidige rekord bliver slået med flere hestelængder – omkring 35 pct. eller mere.

For at imødegå presset bliver pakkerne sorteret om lørdagen, ligesom Postnord oftere kommer ud og henter varer fra netbutikkerne. På posthusene i detailhandlen arbejder man også for at undgå kø ved at oprette ekstra udleveringssteder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063