23948sdkhjf

Her er Danmarks bedste netbutik

Matas vandt Guldprisen, da Danmarks dygtigste digitale virksomheder blev kåret i sidste uge

 Torsdag i sidste uge blev Danmarks bedste netbutikker og e-handelsleverandører hyldet, da Dansk Erhverv afholdt E-handelsprisen.

Coronakrisen betød, at den traditionelle prisfest med show, spisning og dans var ændret til et digitalt format, hvor festdeltagerne så med fra deres egne kontorer. Det betød dog ikke, at virksomhederne, der løb med de eftertragtede E-handelspriser, ikke havde en festlig aften.

Især for Matas må aftenen stå som en af de helt store. Den traditionsrige virksomhed vandt udover prisen for bedste omni-channel-virksomhed også hovedprisen – Guldprisen – mens deres samarbejde med e-handelskonsulenthuset Hesehus blev kåret til årets e-handelscase.

De tre priser vakte selvsagt jubel hos Gregers Wedell-Wedellsborg, der er adm. direktør i Matas.

Ikke regnet med det

- Vi havde virkelig ikke regnet med at vinde, fordi vores konkurrenter er så hamrende dygtige, sagde han umiddelbart efter "prisshowet".

- Derfor er jeg så stolt - ikke mindst over de dygtige medarbejdere i Matas, der har arbejdet utrætteligt for det her. Det betyder alt - vi er så glade!

En jury bestemmer

Dansk Erhverv har ingen indflydelse på, hvem der vinder priserne, da det er juryer bestående af e-handelseksperter, der kårer vinderne blandt de godt 500 indstillede virksomheder.

E-handelsdirektør for Dansk Erhverv, Niels Ralund, er dog helt enig i valget af Matas.

- Et af de første møder jeg havde, da jeg begyndte i jobbet for fem år siden, var med Matas. Her fik jeg det indtryk, at det der e-handel altså ikke var noget, man så nogen stor fremtid i. Jeg skal love for, at den holdning er blevet ændret de sidste år.

- Virksomheden er i dag en absolut digital ”front runner” i Danmark. De arbejder ekstremt innovativt, formår at binde e-handel og fysisk handel sammen og samtidig kan bryste sig af nogle meget imponerende tal. Matas bør være en inspiration for alle virksomheder – både dem på nettet og dem på gågaden.

Årets nye e-handelsvirksomhed

Der blev uddelt i alt 12 E-handelspriser til ”festen”. En af de mest interessante priser er hvert år "årets nye e-handelsvirksomhed". Den gik i år til virksomheden Camille Brinch Jewellery, som dermed kommer i fornemt selskab med blandt andre Apopro og Too Good To Go, der tidligere har vundet prisen.

Ifølge juryen fortjener Camille Brinch Jewellery titlen, fordi de på ganske kort tid har skabt en innovativ vækstvirksomhed, som blandt andet brillerer med en enestående personalisering af købsoplevelsen.

- Det er så vildt og slet ikke til at forstå. Jeg havde ikke drømt om det, og jeg havde slet ikke klaret det uden min storebror og mit sejeste team. Jeg er så glad, lød det fra en meget rørt stifter, Camille Brinch, der sammen med 10 kolleger fejrede prisen i sine forældres hus, hvor man kan kigge ud på skuret i baghaven, hvor det hele startede.

Hele dansk erhvervsliv fortjener en pris

Selvom det er vinderne, der er i centrum til E-handelsprisen, så er det i år ikke kun prismodtagerne, der fortjener klap på skulderne og priser, mener Niels Ralund.

- 2020 har været et turbulent år med coronakrisen, der har ramt de danske virksomheder vidt forskelligt. Nogle har oplevet en eksplosion i salget, mens andre har set alle ordrer og kunder forsvinde i løbet af få timer. Fælles for alle virksomhederne er dog, at de har knoklet helt vildt under vanskelige forhold. Det fortjener de al mulig hæder for.

De 12 priser

Guldprisen gik til Matas.

Bedste E-handelscase

  1. Hesehus for Matas
  2. IIH Nordic for Bonnier
  3. IIH Nordic for Life Extension

 Bedste B2C under 100 mio. kr.

  1. Shaping New Tomorrow
  2. Soundboks
  3. Barons

 Bedste B2C med omsætning over 100 mio. Kr.

  1. Goodiebox
  2. Trendhim
  3. Bedre nætter

 Bedste B2B under 200 mio. kr.

  1. Shipmondo
  2. Westpack
  3. Autouncle

 Bedste B2B over 200 mio. kr.

  1. Hørkram
  2. FTZ
  3. Atea

Bedste E-handelsapp

  1. Fitness World
  2. Coop
  3. Easypark

Bedste nye e-handelsvirksomhed

  1. Camille Brinch Jewellery
  2. Luxreaders
  3. Kaffedrengen

 Bedste E-handelsværktøj

  1. Clerk
  2. Sleeknote
  3. Leadfamly

 Bedste abonnementsløsning

  1. Dinero (www.dinero.dk)
  2. Goodiebox
  3. Saxo Premium

Bedste E-eksport

  1. Trendhim
  2. Skatepro
  3. Jysk

Bedste omni-channel

  1. Matas.
  2. Coop
  3. HifiKlubben.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063