23948sdkhjf

Klimavenlige brændstoffer sikrer pæn vækst hos Novozymes

Enzymproducenten Novozymes øger sin omsætning i tredje kvartal, men overskuddet skrumper

Det er efterspørgslen på biodiesel og andre klimavenlige brændstoffer, der trækker det store læs i det regnskab, som Novozymes har præsenteret torsdag morgen

I tredje kvartal løftede selskabet sin omsætning til knap 4,5 milliarder kroner, hvilket svarer til en organisk vækst på otte procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Organisk vækst er et udtryk for udviklingen, når man ser bort fra opkøb og andre særlige forhold, der kan få omsætningen til at vokse.

Overskuddet er derimod skrumpet med mere end 200 millioner kroner til 929 millioner i perioden.

Novozymes fremstiller industrielle enzymer, mikroorganismer og biofarmaceutiske ingredienser.

Dets tre største områder er henholdsvis vaskemidler, bioenergi og føde- og drikkevarer samt sundhed, der hører under ét.

Området bioenergi, hvor der produceres enzymer til klimavenlige brændstoffer, er i tredje kvartal vokset med 25 procent.

Nu fylder det 24 procent af det samlede salg.

Administrerende direktør Ester Baiget hæfter sig ved, at Novozymes i kraft af sin brede produktportefølje er robust, hvis en eller to divisioner ikke performer som ventet.

- De resultater, vi præsenterer i dag (torsdag, red.), er endnu et bevis på styrken i vores diversificerede portefølje, siger hun i regnskabet.

Novozymes forbereder sig i øjeblikket på at fusionere med en anden dansk ingrediensproducent, Chr. Hansen, efter opkøbet. Fusionen blev annonceret i december sidste år.

Forventningen er, at man kan tage hul på processen i enten fjerde kvartal i år eller første kvartal næste år. Men der mangler fortsat godkendelser fra konkurrencemyndighederne i blandt andet EU.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094