23948sdkhjf

Efter rockerafsløringer vil Mærsk skærpe sikkerhed på havn

Sikkerheden har ikke været god nok, erkender Mærsk efter afsløringer om rockerforbindelser på Aarhus Havn

Mærsk erkender, at sikkerheden på Aarhus Havn ikke har været god nok.

Det sker efter den seneste tids afsløringer om rockerforbindelser til havnen, skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Samtidig oplyser Keith Svendsen, administrerende direktør for Mærsks havneoperatør APM Terminals, at Mærsk vil skærpe sikkerheden.

Skærpelsen kommer, efter at en intern vurdering er blevet foretaget, skriver avisen.

Initiativet skyldes, at Jyllands-Posten, finans.dk og Berlingske i sommer kunne berette, at rockergruppen Hells Angels tilsyneladende har infiltreret havnen i Aarhus.

Politiets specialafdeling mod organiseret kriminalitet er derfor ved at se på, hvordan man generelt kan hindre kriminelle i at udnytte faciliteter på havnene.

Det oplyste justitsminister Peter Hummelgaard (S) i et svar til Folketingets retsudvalg i slutningen af september.

Rockerrelationer

Medierne kunne i august afsløre, at nogle arbejdere på havnen i Aarhus har forbindelse til rockerbanden Hells Angels.

Situationen er så alvorlig, at APM Terminals har fundet det nødvendigt at henvende sig til myndighederne, oplyste Keith Svendsen, der er topchef i APM Terminals, dengang.

Borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S), der også er formand for havnens bestyrelse, sagde i en udtalelse til Ritzau, at han havde bedt havnen om en redegørelse.

- Oplysningerne om rockere på Aarhus Havn er nye for mig, og det er rystende, hvis det virkelig forholder sig som beskrevet i medierne.

- Aarhus Havn er strategisk infrastruktur, og det er klart, at vi kan ikke acceptere, hvis organiserede kriminelle opererer på Aarhus Havn, sagde Jacob Bundsgaard.

Af de omkring 400 fast- og løstansatte medarbejdere hos APM Terminals har cirka 30 relation til Hells Angels, skrev Berlingske.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156