23948sdkhjf

Politi går ind i sagen om havne-rockere

National Enhed for Særlig Kriminalitet taler med virksomheder og myndigheder efter mediers afsløringer

Politiets specialafdeling mod organiseret kriminalitet er ved at se på, hvordan man generelt kan hindre kriminelle i at udnytte faciliteter på havnene.

Det oplyser justitsminister Peter Hummelgaard (S) i et svar til Folketingets retsudvalg torsdag.

Initiativet skyldes, at finans.dk og Berlingske i sommer kunne berette, at rockergruppen Hells Angels tilsyneladende har infiltreret havnen i Aarhus.

Det var en chef hos Mærsk, der slog alarm.

Mærsk-selskabet APM Terminals driver en containerterminal i Aarhus, og chefen, Keith Svendsen, sagde til de to medier, at folk på havnen har relation til kriminelle miljøer.

Nu oplyser Rigspolitiet ifølge svaret på et spørgsmål stillet af Karine Lorentzen Dehnhardt fra SF, at National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har "indledt en dialog med relevante myndigheder og virksomheder."

Ambitionen er at "drøfte eventuelle tiltag, der kan imødegå organiserede kriminelles udnyttelse af danske havnefaciliteter," fremgår det.

NSK er en landsdækkende politienhed, som beskæftiger sig med grovere og mere komplekse sager om blandt andet narkotika, våben og økonomisk kriminalitet.

SF'eren havde spurgt justitsministeren, om det kan være en ide at forlange sikkerhedsgodkendelse af ansatte på havne i stil med de krav, som stilles til medarbejdere i lufthavne.

Ministeren svarer, at han tager oplysningerne fra Mærsk meget alvorligt, og at hans embedsfolk er i dialog med relevante myndigheder for at få sagen undersøgt til bunds.

Men endnu er det for tidligt at sige, om der skal iværksættes tiltag, lyder det.

Efter de to mediers afsløringer sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S), der også er formand for havnens bestyrelse, at man ikke kan acceptere, at kriminelle opererer på Aarhus Havn.

- Det er rystende, hvis det virkelig forholder sig som beskrevet i medierne, udtalte han.

Cirka 30 af de omkring 400 fast- og løstansatte hos APM Terminals skal ifølge de to medier have relation til Hells Angels.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079