23948sdkhjf

Tech-gigant styrker forsyningskæden i Europa

Som led i en strategisk satsning på at diversificere virksomhedens globale produktionsnetværk, åbner den amerikanske Tech-virksomhed Intel faciliteter til produktion af mikrochip i Polen og Tyskland.

Investeringerne i Polen drejer sig om et testcenter, mens der i Tyskland er tale om at udvide en allerede planlagt produktionsfacilitet.

Det skriver mediet Supply Chain Dive.

På nuværende tidspunkt producerer virksomheden mikrochip på 10 forskellige lokationer rundt om i verden, men det eneste europæiske produktionsfacilitet er i Irland. Chipproduktionen er nemlig særligt koncentreret i Nordamerika og Asien.

Under corona-pandemien blev det imidlertid meget tydeligt, at forsyningskæderne til mikrochip var særdeles sårbare. Manglen på mikrochip ramte mange virksomheder, der skulle bruge de dyrebare chip i alt fra elektronik til biler.

På baggrund af de bitre erfaringer fra pandemien besluttede Intel derfor tidligere i år at ændre sig geografiske netværk. I samme omgang blev der lanceret en plan om at investerer 80 mia. euro i produktionsfaciliteter i Europa, for at sikre forsyningskæden til kontinentets industri.

Udover produktionsanlæggene i Tyskland og testanlægget i Polen vil Intel også oprette forskellige faciliteter i Spanien, Italien og Frankrig. Alle de nye europæiske sites skal indgå i en samlet forsyningskæde, hvilket ifølge Intel vil øge modstandsdygtigheden og reducerer omkostningerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079