23948sdkhjf

FedEx i stor omstrukturering

FedEx samler en stor del af organisationen i en stor enhed, der vil omfatte størstedelen af integratorens luft- og landfragt.

FedEx annoncerede i dag onsdag, at selskabet vil samle størstedelen af aktiviteterne i air og ground i en samlet organisation.

Selskabet har allerede sammenlagt air og ground i Alaska og på Hawaii. Ifølge planerne skal sammenlægningen vare fuldført i juni 2024.

Det er selskaberne FedEx Express, FedEx Ground and FedEx Services, der bliver fusioneret i den store reorganisering.

Den nye struktur er ifølge Transport Intelligence analytikeren Thomas Cullen også blevet testet i Fedex operationer i Minneapolis

Chaufførrygter

Ifølge Thomas Cullen er der rygter om, at FedEx samtidig planlægger at ændres status for selskabets distributionschauffører.

Ændringen skal angiveligt vedrøre en andel af chaufførerne i det ledelsen omtaler som en hybrid model.

Cullen oplyser, at FedEx i forvejen har kæmpet med udfordringer i forbindelse med anvendelse af chauffører fra eksterne underleverandører til selskabets ”last mile distribution.”

Spareøvelse

Transport Intelligence analytiker vurderer, at sammenlægningen først og fremmest har til formål at reducere FedEx omkostninger.

- Sammenlægningen af Express og Ground er et forsøg på at øge anvendelsen af billigere godsbane- og vejgodstransport, frem for sende pakkerne med fly. Husker man, at FedEx blev undfanget på ideen om luftbåren ekspres og kurerforsendelser, så er den planlagte reorganisering en betydelig forandring, skriver Cullen.

Han konstaterer samtidig, at omlægningen giver god mening, hvis man tager den voldsomme vækst i webhandel, der i dag tegner sig for størstedelen af selskabets fragtvolumener.

Det fremgår ikke, hvad omlægningen vil betyde for FedEx operation uden for USA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109